Amsterdamse Biertjes

 

Er wordt heel veel lekker bier gebrouwen in Amsterdam. Al een tijd serveren wij in het restaurant bijna alleen lokaal bier op fles. Voor in de Tuin hebben wij een mooie selectie gemaakt met onder andere deze drie zomerse smaken. Wat ga jij straks bestellen?

Foto in kolom - 6:4 verhouding
Foto - 6:4 verhouding - ankeiler links

Mannenliefde

Foto - 6:4 verhouding - ankeiler midden

Lellebel

Foto - 6:4 verhouding - ankeiler rechts

IJwit

Mannenliefde - Oedipus Brewing

Foto bij tekst

Vanuit het idee dat bier voor iedereen is brouwde Oedipus hun eerste biertje; Mannenliefde. Het bier staat voor openheid, kwetsbaarheid en diversiteit. Bier is niet allen voor mannen.

 

Mannenliefde is een frisse Saison met 6%. Hij is gebrouwen met citroengras voor de frisse smaak, de Szechuan peper geeft hem een kik en doordat Sorachi ace hops gebruikt zijn heeft hij ook kokos en kruidenaromas. Heerlijk voor tussen het groen dus!

Lellebel - Brouwerij de Eeuwige Jeugd

Foto bij tekst

Lellebel wordt door haar brouwers omschreven als: "Een échte Mokumse meid die haar wulpse karakter en onbezonnen jeugdigheid eeuwig zal behouden."

 

Ze is een fruitig blond bier van 5,7% met zoete tonen van passievrucht en citrus. Met een lichte kleur perfect straalt ze in de zon en is ze perfect voor in de zomer. 

 

IJwit - Brouwerij 't IJ

Foto bij tekst

IJwit is een licht troebel en goudkleurig, stevig Amsterdams witbier van 6,5%. Door het tarwemout heeft het een heerlijk frisse smaak. De kruidige en citrusachtige smaken  komen van de korianderzaad en citroen die tijdens het brouwen zijn toegevoegd.  

 

Door de licht zoete afdronk is IJwit de perecte dorstlesser voor een warme zomerse middag in de tuin.

En? Welk biertje ga jij als eerste drinken?

Benieuwd wat je nog meer kun bestellen? Bekijk het menu.

Amsterdamse Biertjes

Klik op 'menu' voor inhoudsopgave.

Met de pijlen aan de zijkant blader je door Zomer in de Tolhuistuin.
Loading ...