Tuin Sessies

 

Onze reeks diners en concerten is terug! Zodra het weer mag kun je de hele zomer lang weer genieten van heerlijk eten en een akoestisch concert op zaterdagavond. De oude bomen, kronkelpaadjes, grasveldjes en het Tuinhuis vormen samen een fantastische, groene en intieme plek voor een complete avond uit.

 

Tuin Sessies_135

Line-up

 

Vorig jaar hebben we jullie mogen verwelkomen in de Tuin. We hebben prachtige intieme concerten gehad van Roxeanne Hazes tot Ronald Snijders Acoustic band en van Someone. Sef sloot vorig jaar de reeks buitenconcerten af. Onlangs hoorden we hem in zijn podcast Yous & Yay een mooi compliment geven.

 

 

"Wat ik leuk aan de Tolhuistuin vind, en dat is misschien een Amsterdams dingetje, is dat het net eventjes om is. Niet voor iedereen, maar voor mensen die niet in Noord wonen. Je moet één stapje extra doen waardoor ik het gevoel heb dat mensen die binnen zijn, iets meer dedicated zijn en niet meteen weggaan.

 

En als je daar bent, ben je wat meer afgesloten van alles. Een hele andere ervaring om daar te zijn."

 

Dit jaar hebben we de handen ineen geslagen met Paradiso. Aankomende tijd zullen we verschillende namen aankondingen, maar voor nu zijn dat vast: Goldkimono, Sophie Straat en Joya Mooi.

scrollende pagina - afbeelding in kolom - 3:2 formaat

Info en tickets vind je hier >

Tuin Sessies_136
Tuin Sessies_137
Tuin Sessies_138

 

Goldkimono
 

Goldkimono maakt lichtvoetige popliedjes met invloeden van jaren '90 hiphop en reggae. Perfect voor een zwoele zomeravond in de Tolhuistuin. Achter de artiestennaam gaat producer Tienus Konijnenburg schuil. Voordat hij solowerk als Goldkimono uitbracht, boekte Konijnenburg succes als songwriter, onder meer voor de wereldhit 'Firestone' van Kygo. 

 

Sophie Straat
 

De Nederlandse volkszangeres Sophie Straat groeide eind jaren 90 op in de voormalige, maar inmiddels gegentrificeerde volksbuurt de Pijp. Tegenwoordig schrijft Straat, samen met haar compagnon Wieger, over de effecten van gentrificatie in Amsterdam. In haar liederen krijg je een kijkje in de levens van de groene bakfiets eigenaar, de Zuidas werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. Naast haar rol als vertolker van het levenslied, is Straat kunstenaar en maakt zij sociaal geëngageerd werk. 

 

Joya Mooi
 

Joya Mooi verbindt wazige sonische verhalen met zoete melodieën en krachtige teksten en is een niet te stoppen kracht. De zangeres heeft haar eigen hybride van trappy R&B en droompop gecreëerd, waarin ze verhalen uit haar verleden en heden belichaamt. Met wortels in Nederland en Zuid-Afrika, is ze toegewijd om haar eigen eerlijke kijk op de wereld te delen, en zo bij te dragen aan een rechtvaardiger toekomst. Haar nieuwste EP 'Blossom Careful' bevat prachtige liedjes over vrijheid en spiritualiteit en verkreeg brede steun van BBC Radio 1Xtra tot CLASH & 3voor12. Eerder gooide ze hoge ogen met haar schitterende optreden op ESNS, en met nieuwe muziek op de planning is Joya Mooi voorbestemd om in 2021 nog met gemak verder te bloeien.

Tuin Sessies

Klik op 'menu' voor inhoudsopgave.

Met de pijlen aan de zijkant blader je door Zomer in de Tolhuistuin.
Loading ...