Zaterdagmarkt

Een beetje struinen over de markt, een hapje erbij. En wie weet vind je nog wat moois. Een vintage broek, een plaat van die obscure indie band, een pot honing van een lokale imker, een bijzonder boek. We kunnen ons geen betere besteding van de zaterdagmiddag bedenken. Op zaterdagmiddag in augustus vind je in de Tuin iedere keer weer een andere markt.


Foto in header kolom - 3:2 verhouding

Onafhankelijke Label Markt

Casettes, LP, cd's! Analoog is terug. Op de Onafhankelijke Label Markt etaleren en verkopen muziekmaatschappijen hun spullen direct aan het publiek. Labels slaan de handen in elkaar en presenteren hun waar: cd’s, exclusieve vinylplaten, speciale uitgaven, boeken, posters, mode en design. De hele dag treden artiesten van de verschillende labels akoestisch op. 

 

Lees verder...


Foto in header kolom - 3:2 verhouding

Expeditie Groen

Klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en verstedelijking in Amsterdam-Noord. Op deze markt komt alles samen. De belangrijkste initatieven van Noord staan op deze markt om je te informeren over de stadsnatuur van Noord. Teken petities, sluit je aan bij een actiegroep of ga op zoek naar stukjes IJklei in de bodem.

 

 

Lees verder...

 


Zaterdagmarkt_153

Altijd iets speciaals

Naast de kramen waar je de mooiste waren koopt vind je deze zomer ook mooi programma. Zo kun je petities tekenen voor het behoud van de stadsnatuur in Amsterdam-Noord, spelen er bands en betreden spoken word artiesten het podium. 

 

  Bekijk de komende edities

Foto in kolom - 3:2 verhouding
Foto in kolom - 3:2 verhouding

Wat koop je daar nou?

 
Marktkoopman Jim Remers staat namens Excelsior Recordings al een aantal jaar op de Onhafhankelijke Labelmarkt. Excelsior Recordings is een onafhankelijk platenlabel uit Amsterdam dat in 1996 werd opgericht door Ferry Roseboom en Frans Hagenaars. Nu, bijna vijfentwintig jaar en meer dan 500 uitgaven verder, doet Excelsior Recordings nog steeds hetzelfde: platen uitbrengen die ze goed vinden. Van Spinvis tot Tim Knol, van Triggerfinger tot Jacco Gardner, van Danny Vera tot Sofie Winterson, Johan, Daryll-Ann, Scram C Baby, Canshaker Pi, Moss, The Kik en ga zo maar door.
 
Hoi Jim, wat vind jij nou van de Labelmarkt?
 
Er is een hele gezellige sfeer. Je komt er elke jaar veel bekenden tegen en kan er mooie waar van labels vinden. 
 
En wat verkoop jij dan?
 
Wij verkopen voornamelijk platen en CD's. Maar we hebben ook merchandise meegenomen. Zoals sjaals, t-shirts, boeken mokken en slipmatten. 
 
Slipmatten? Zoals een deurmat?

Een slipmat is een accessoire voor een platenspeler. Het ligt tussen de platter van de speler en het vinyl en zorg dat de plaat niet beschadigt.

 
Heb je komende editie iets speciaals in de schappen dat we echt moeten hebben? 
 
Op 14 augustus nemen we de allernieuwste releases mee. maar wellicht dat we ook tijdens het opruimen nog oudere (speciale) releases vinden die we meenemen voor de liefhebbers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdagmarkt_123

Platenlabels die boeken verkopen? Dat is zo gek nog niet. Hier bladert Jim door het Indie Academy fotoboek.

Zaterdagmarkt_139

Zaterdagmarkt

Klik op 'menu' voor inhoudsopgave.

Met de pijlen aan de zijkant blader je door Zomer in de Tolhuistuin.
Loading ...